de ijzerbar

De IJzerbar, gevestigd in het iconische pand aan de Kruisweg 959 te Hoofddorp, heeft naast het nostalgische restaurant De Pimpernel in een ver verleden ook een Vleeshuis gehuisvest. Deze rijke ‘eet’ geschiedenis is de fundering voor een weelderig heden en toekomst. Waar de historie verwijst naar vlees en traditionele gerechten, wijzen het heden en de toekomst naar de vegetarische en vleesloze gerechten. Twee ‘opposites’ die samen een geheel vormen.
IJzerbar, een veelzeggende naam met een knipoog naar het hoofdingrediënt van de geserveerde gerechten. Ijzerbar valt niet onder een huidige categorie restaurant in te delen. Het samenspel tussen de vegetarische en vleesgerechten maakt het restaurant uniek in haar soort. De combinatie van de geserveerde gerechten samen met de warme ambiance zorgen voor een sensationele beleving die u graag opnieuw zult willen beleven.
Naast een zonovergoten terras en een ruimte die beschikbaar is voor private dining, zakelijke veraderingen en feesten is het restaurant ingericht voor diverse groepen. Van laag- tot hoog-zittend, van aan de bar tot in een ‘booth’, als date of als ‘get-together’ met vrienden. Ijzerbar biedt eindeloze opties en voor elk wat wils.
Wij nodigen u graag uit om een gezellig bij ons aan te schuiven en samen te genieten van wat ‘Ijzer’ u te bieden heeft!

P.S.

Wist u dat?
– Een goede gezondheid niet mogelijk is zonder een IJzerrijk voedingspatroon?
– Vrouwen meer IJzer nodig hebben dan mannen?
– Ijzer zuurstof en koolstofdioxide vervoert van de longen naar alle delen van het lichaam. Hoe meer ijzer je eet, hoe beter dit proces.
– Ijzer zuurstof opslaat in de spieren welke zorgt voor een snellere cel werking en dus meer energie!

de ondernemers achter ijzerbar

Melissa Heijerman en Robert van Leeuwen, twee eigentijdse ondernemers. Ambitieus, strevend, bijna perfectionistisch maar zeker altijd in voor een borreltje. Sommige kennen hun van hun tijd samen achter de bar, andere weer van het shaken van cocktails maar hun kennismaking met het grote publiek is hand in hand gegaan met hun ondernemingen evenementenbureau Bob & Frank en Horeca lokaliteit Bar La Vitesse, hedendaags RIO.
De ondernemers bedrijven hun werk met grenzeloze passie en verbondenheid met de community en het omringende team zijn ‘key’ geweest voor al hun ondernemingen. Een tikkeltje impulsief, maar toch wel afgewogen. Gevoel is de rode draad. Keuzes worden snel en met een glimlach gemaakt, humor is de saus waar alles mee overgoten wordt.
Beide hebben een hele sterke missie en visie omtrent horeca. Gezelligheid, een dolletje, laagdrempeligheid maar service zeker ten top. De klassieke gastvrijheid maar de moderne losse benadering. Een greep naar het verleden maar met een blik op het heden. Keihard werken en toch genieten. Het zijn allen samentrekking die de twee leven en ambiëren. Een droom die begonnen is bij het ondernemen ‘an sich’ en doorontwikkeld is naar het neerzetten van concepten waar men zich welkom voelt en mee kan identificeren. Een droom die werkelijkheid wordt.

“All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them”

– Walt Disney